Om oss

Therése Wikström

När jag först kom i kontakt med ayurvedan kändes det som att hitta hem. Jag hade tappat bort mig själv på livets väg efter flera år av långvarig stress. En stress som hade skapat obalanser som exempelvis värk i kroppen, trötthet och en mage som inte riktigt fungerade. Jag tilltalades särskilt av ayurvedans helhetssyn och enkelhet, att en jobbar förebyggande och försöker hitta orsaken till obalans eller sjukdom istället för att bara behandla symptomen.

Kroppen har en otrolig förmåga att läka om vi ger den rätt förutsättningar, något som jag ständigt fascineras av. Förutom kost, hälsa och mänskliga möten ligger även djur och natur mig varmt om hjärtat. Jag har en bakgrund som biolog och ayurvedans synsätt att vi är en del av naturen och att vi därför ska anpassa oss efter exempelvis årstidsväxlingarna och dygnsrytmer känns helt naturligt för mig. Andra intressen jag har är att umgås med familj och vänner, resor, yoga och meditation. 

Ayurvedan blev som sagt var en vändning i mitt liv både fysiskt och själsligt och jag bestämde mig ganska snabbt för att byta bana och utbildade mig till ayurvedisk hälsovägledare och terapeut. Jag inspireras och gläds när jag ser att människor får mer energi, mår bättre och ibland till och med hittar tillbaka till sig själva. Du är välkommen till mig för en hälsokonsultation och någon av de ayurvediska behandlingar som vi erbjuder på Human Health.


Lola Svedenbäck

Under hela mitt liv har jag varit intresserad av hur vi människor kan göra för att må bra i kroppen, när vi mår bra i kroppen då mår även själen bra. Jag utbildade mig inom sjukvården till operationssjuksköterska också för att ta reda på hur vi människor fungerar.

Trots 30 års yrkeserfarenhet inom sjukvården blev jag själv sjuk vilket gjorde att jag började söka andra alternativ. I det sökandet fann jag Ayurveda som hjälpte mig förstå att vi alla är delaktiga i våra liv. I Ayurveda fann jag också svar på många av mina frågor hur allt hänger ihop, kropp, själ och ande. År 2000 startade jag eget företag för att arbeta med Ayurveda, på mitt unika sätt. Under dessa år har jag arbetat med individer men också med ett stort antal personalgrupper. Utbildning till Ayurveda hälsorådgivare och terapeut har jag genomgått både i Sverige och i Indien. Ett intresse hos mig är också Ayurvediska behandlingar vilket gjort att jag gått utbildningar i Indien och är certifierad att utbilda terapeuter i olika behandlingsformer i Sverige.

Jag använder min resväg till att hjälpa andra människor till en bättre balans i livet, eftersom jag har hittat min väg. Jag utför konsultationer och olika behandlingsformer, som vi erbjuder på Human Health. Jag är rektor för Ayurvedaskolan Human Health där vi utbildar hälsovägledare och terapeuter inom Ayurveda.