Om oss

Therese Wikström

När jag först kom i kontakt med ayurvedan kändes det som att hitta hem. Jag hade tappat bort mig själv på livets väg efter flera år av långvarig stress. En stress som hade skapat obalanser som exempelvis värk i kroppen, trötthet och en mage som inte riktigt fungerade. Jag tilltalades särskilt av ayurvedans helhetssyn och enkelhet, att en jobbar förebyggande och försöker hitta orsaken till obalans eller sjukdom istället för att bara behandla symptomen.

Kroppen har en otrolig förmåga att läka om vi ger den rätt förutsättningar, något som jag ständigt fascineras av. Förutom kost, hälsa och mänskliga möten ligger även djur och natur mig varmt om hjärtat. Jag har en bakgrund som biolog och ayurvedans synsätt att vi är en del av naturen och att vi därför ska anpassa oss efter exempelvis årstidsväxlingarna och dygnsrytmer känns helt naturligt för mig. Andra intressen jag har är att umgås med familj och vänner, resor, yoga och meditation. 

Ayurvedan blev som sagt var en vändning i mitt liv både fysiskt och själsligt och jag bestämde mig ganska snabbt för att byta bana och utbildade mig till ayurvedisk hälsovägledare och terapeut. Jag inspireras och gläds när jag ser att människor får mer energi, mår bättre och ibland till och med hittar tillbaka till sig själva. Du är välkommen till mig för en hälsokonsultation och någon av de ayurvediska behandlingar som vi erbjuder på Human Health.

Jag är också lärare och rektor för Ayurvedaskolan Human Health där vi utbildar hälsovägledare och terapeuter inom Ayurveda.

Tina Ståhl Lagerlöf

Jag har under många år behandlat människor hemma, på kvällar och helger, samtidigt som jag jobbat inom bygg- och industrisektorn. 1986 gick jag min första massage utbildning, som jag sedan ökat på med ytterligare fem massagetekniker genom åren. 1999 utbildade jag mig även inom healing för att kunna använda mig av den helande kraften som jag alltid känt att jag haft i mig. 2020 gick jag utbildning i KBT- och ACT-coaching, vilket gav mig ännu mer verktyg att använda för att kunna hjälpa människor att må bättre, får mer energi och få ett bättre liv utifrån deras egen önskan. Jag har under den större delen av mitt liv haft mycket låg självkänsla och ett osunt och utåtagerande beteende. Detta pågick under alldeles för stor del av mitt liv, men nu vet jag att man kan må så mycket bättre och vara sann mot sig själv och andra! Att få bort skuld och skam och att kunna älska sig själv vet jag är nyckeln till allt. Det finaste som finns är att kunna vägleda andra att få samma läkning som jag fått.

När Ayurvedan kom in i mitt liv, så kände jag att det stämmer så bra med min andliga syn och min vilja att vi alla ska få må bra, därför började jag även utbilda mig till Ayurveda Terapeut för några år sedan och utför idag många av Ayurveda behandlingarna. 

Naturen har en otrolig läkningsförmåga, så det är viktigt för mig att få vistas i naturen. Mänskliga möten är också läkande om de är sunda. Familj, vänner, stickning och naturupplevelser är något som jag prioriterar i mitt liv.

Du är välkommen till mig för massage-, healing- och coachingbehandlingar och de ayurvediska behandlingar som vi erbjuder på Human Health.