Om oss

Therese Wikström

När jag först kom i kontakt med ayurvedan kändes det som att hitta hem. Jag hade tappat bort mig själv på livets väg efter flera år av långvarig stress. En stress som hade skapat obalanser som exempelvis värk i kroppen, trötthet och en mage som inte riktigt fungerade. Jag tilltalades särskilt av ayurvedans helhetssyn och enkelhet, att en jobbar förebyggande och försöker hitta orsaken till obalans eller sjukdom istället för att bara behandla symptomen.

Kroppen har en otrolig förmåga att läka om vi ger den rätt förutsättningar, något som jag ständigt fascineras av. Förutom kost, hälsa och mänskliga möten ligger även djur och natur mig varmt om hjärtat. Jag har en bakgrund som biolog och ayurvedans synsätt att vi är en del av naturen och att vi därför ska anpassa oss efter exempelvis årstidsväxlingarna och dygnsrytmer känns helt naturligt för mig. Andra intressen jag har är att umgås med familj och vänner, resor, yoga och meditation. 

Ayurvedan blev som sagt var en vändning i mitt liv både fysiskt och själsligt och jag bestämde mig ganska snabbt för att byta bana och utbildade mig till ayurvedisk hälsovägledare och terapeut. Jag inspireras och gläds när jag ser att människor får mer energi, mår bättre och ibland till och med hittar tillbaka till sig själva. Du är välkommen till mig för en hälsokonsultation och någon av de ayurvediska behandlingar som vi erbjuder på Human Health.

Jag är också lärare och rektor för Ayurvedaskolan Human Health där vi utbildar hälsovägledare och terapeuter inom Ayurveda.

Presentation av ny kollega kommer snart!